Tegengif interview in Trouw.nl


@ANP

Een gezonde levensstijl voorkomt niet per se dat je giftige stoffen binnenkrijgt

Stichting Tegengif onderzocht veertien duurzaam levende Nederlanders op giftige stoffen in hun lijf. De uitkomst is bedroevend.
Als baby’s geboren worden, zitten er al tweehonderd verschillende chemische stoffen in hun lichaam. Deze worden in verband gebracht met verschillende ziektes, waaronder vele vormen van kanker. Dit grootschalige probleem werd onlangs besproken in een klein, knus kamertje in het Conscious Hotel in Amsterdam.

Stichting Tegengif presenteerde daar de resultaten van haar onderzoek, waarvoor veertien ‘groene’, bekende proefpersonen een week lang een polsbandje droegen en hun urine eenmalig inleverden om te kijken hoeveel schadelijke stoffen zij verzameld hadden.

Geen prikkel voor fabrikanten

De resultaten tonen aan dat ruim 90 procent van de geteste stoffen bij alle deelnemers is aangetroffen. Volgens Annelies den Boer, voorzitter van Tegengif, ligt een van de problemen bij de regels voor producenten: “Er is geen prikkel voor fabrikanten om stoffen te produceren die goed zijn voor mens en milieu. Dit is een belangrijke weeffout in ons systeem die aangepakt moet worden.”

Lees het hele artikel in Trouw.


BRON:

Trouw, 11 november 2018

Meest recente berichten

Instagram Facebook
© 2024 Tegengif