De schaduwkant van zonnebrand


Rapport: De schaduwkant van zonnebrandGebruik jij zonnebrandcrème om jouw huid of die van je kind tegen de zon te beschermen? Goed bezig! Helaas kan zonnebrandcrème ook stoffen bevatten waar je minder blij van wordt.

Welke zonnebrandcrème is goed voor je gezondheid en het milieu? Die vraag is Tegengif al vaak gesteld. We gingen op onderzoek en ontdekten al snel dat er geen gemakkelijke, pasklare antwoorden zijn. Het was juist heel ingewikkeld!

We hebben er een publicatie over gemaakt, De schaduwkant van zonnebrand. Helaas is het een vrijwel onmogelijke opgave om een zonnebrandcrème te vinden die goed is voor je gezondheid én het milieu. Maar wij geven je informatie en tips waar je op letten kunt als je microplastics, hormoonverstorende stoffen en geurstofallergenen wilt vermijden. Hoe je dat doet? Door altijd de ingrediëntenlijst van een zonnebrandcrème te checken, bijvoorbeeld met de handige apps die daarvoor beschikbaar zijn.

Met De schaduwkant van zonnebrand helpen we je om schadelijke stoffen in zonnebrandcrème te herkennen, zodat je betere keuzes kunt maken voor jezelf en het milieu. Wij wensen jou een fijne, toxic-vrije zomer!

Download De schaduwkant van zonnebrand (2.6Mb)

Meest recente berichten

Instagram Facebook
© 2023 Tegengif