Tegengif biedt petitie nationaal plan hormoonverstorende stoffen aan in tweede kamer


Petitie Tweede KamerDinsdag 25 september 2018 heeft Tegengif samen met Wemos, Plastic Soup Foundation en WECF International een petitie aangeboden in de Tweede Kamer. De petitie, een initiatief van Wemos, pleit voor een nationaal plan over hormoonverstorende stoffen en bevat 7 concrete actiepunten om de bevolking beter te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van hormoonverstorende stoffen op onze gezondheid.

Landen als België, Zweden, Denemarken en Frankrijk hebben al een nationaal plan op hormoonverstorende stoffen. Dus wij vinden dat Nederland hier niet op achter moet blijven.

Aan producten waar wij dagelijks mee in aanraking komen, zoals plastics, elektronica en meubels worden stoffen zoals als weekmakers, hardmakers, vlamvertragers en vet- en vuilafstotende stoffen toegevoegd. Dagelijks komen wij dus met vele chemische stoffen in contact. Uit onderzoeken blijkt dat veel van deze stoffen onze hormoonhuishouding negatief beïnvloeden, schadelijk zijn voor de voortplanting of de hersenontwikkeling van kinderen kunnen belemmeren.

Eerdere tests onder Nederlandse politici toonden aan dat blootstelling aan hormoonverstorende stoffen zoals BPA vrijwel bij iedereen voorkomt.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde al in 2012 in haar rapport State of the science of endocrine-disrupting chemicals dat hormoonverstorende stoffen een grote bedreiging zijn voor de volksgezondheid.


LINKS:

Meest recente berichten

Instagram Facebook
© 2024 Tegengif