Happy tox free new year!


Annelies den Boer

Tegengif wenst iedereen een gezond en gifvrij 2020 toe! Veel mensen nemen zich in het nieuwe jaar voor om minder te gaan drinken en meer te sporten. Voor onze gezondheid is het ook de moeite waard om minder schadelijke chemicaliën binnen te krijgen. En dat is makkelijker dan je denkt! Tegengif heeft vijf praktische tips voor je uitgewerkt. Ons advies. Doe het stap voor stap. Begin met de tip die je het meest haalbaar lijkt, als je dat hebt geïntegreerd in je dagelijkse routine, begin je aan de volgende stap.

 

Tip 1. Minder verpakt en bewerkt voedsel

Plastic voedselcontactmaterialen zijn een belangrijke bron van chemicaliën in ons lichaam. Daarom is het een goed idee om minder verpakt en bewerkt voedsel te eten.Volgens een studie van het Silent Spring Institute helpt dit bij het terugbrengen van gifstoffen in ons lichaam. En doe ons en jezelf een plezier: warm geen plastic op in de magnetron.

 

Tip 2. Eco huidverzorging

Chemische stoffen in verzorgingsproducten kunnen via onze huid ons lichaam binnenkomen. De huid is één van de grootste organen in ons lichaam. Dus gifvrij smeren, maakt echt een verschil. Verzorgingsproducten met een ecolabel bevatten minder (of helemaal geen) schadelijke stoffen. Een aantal voorbeelden zijn: EU Ecolabel, Nordic Ecolabel, Cosmos en NaTrue.

 

Tip 3. Stofzuigen

Serieus? Ja echt! Grote kans dat er schadelijke chemicaliën in jouw huisstof zitten. Dat komt doordat je computer en je meubels langzaam slijten. Zo komen kleine chemische deeltjes in ons huisstof en die ademen we in. Dit voorkom je door de good old stofzuiger in te zetten en je huis te luchten.

 

Tip 4. Was je handen

Het klinkt een beetje simplistisch maar het is echt waar. Door je handen te wassen kun je schadelijke stoffen deels kwijtraken. Volgens een studie van de Columbia University kun je al na een week de blootstelling aan schadelijke vlamvertragers met de helft terug te brengen.

 

Tip 5. Gooi gif je huis uit

Schoonmaakproducten, wasmiddelen en luchtverfrissers kunnen schadelijke stoffen bevatten die je via je huid of inademing binnenkrijgt. Maar op het etiket kun je vaak niet terugvinden welke stoffen er in het product zitten. Wil je zeker zijn dat je tox free schoonmaakt? Producten met een EU ecolabel of een Nordic ecolabel zijn veilige keuzes.

 

Veel plezier!
Annelies

Meest recente berichten

Instagram Facebook
© 2024 Tegengif