Tegengif test media iconen op plastic additieven


Vorig jaar testte Tegengif 14 duurzame koplopers op de blootstelling aan verschillende toxische stoffen. Ook dit jaar doet Tegengif weer onderzoek.

Nationale en internationale deelnemers

Deze keer liet Tegengif de urine testen van zowel nationale als internationale media persoonlijkheden. Eén van de deelnemende media iconen is BBC presentatrice Liz Bonnin. Ze is in Nederland bekend van de documentaire Drowning in Plastic. Ook presentator Ruben Dingemans is een van de deelnemers.
De test wordt net als vorig jaar uitgevoerd door het laboratorium van de Vrije Universiteit en is gericht op toxische stoffen die lekken uit plastics.

Plastic Health Summit

Tegengif doet dit onderzoek als lid van de Plastic Health Coalition die op 3 oktober de Plastic Health Summit organiseert. Dit is de eerste internationale conferentie ooit over de gezondheidseffecten van plastic.
Tijdens deze conferentie presenteren wetenschappers nieuw baanbrekend onderzoek over wat micro en nanoplastics met onze gezondheid doen. Ook worden de testresultaten van Liz Bonnin dan bekend gemaakt.

Instagram Facebook
© 2024 Tegengif