Tegengif coalitiepartner van Plastic Health Coalition


Tegengif is samen met onder andere WECF International, Algalita Marine Research and Education en A Plastic planet één van de trotse coalitiepartners van de Plastic Health Coalition .

De Plastic Health Coalition is een initiatief van de Plastic Soup Foundation. We bundelen in deze coalitie onze krachten zodat we onder ander diverse onderzoeken kunnen doen om de effecten van plastics op onze gezondheid zichtbaar te maken.

Samen maken we ons hard tegen minder plastics & toxics! Want plastics zijn niet slechts een milieukwestie, maar ook een gezondheidsrisico. We eten, drinken en ademen plastic. Wij denken dat dit niet goed voor onze gezondheid kan zijn.

De komende jaren worden er diverse onderzoeken uitgevoerd met als focus microplastics en gezondheid. De Programme Committee Microplastics & Health is in december 2018 gepresenteerd en zal zich buigen over de verschillende onderzoeksaanvragen die worden ingediend.

The Plastic Health Lab

Ook gaan we gezamenlijk met de Vrije Universiteit Amsterdam diverse alledaagse producten testen op de aanwezigheid van plastic. Denk aan flesjes mineraalwater, magnetronmaaltijden en plastic theezakjes. Deze resultaten zijn straks terug te zien bij het Plastic Health Lab.

Lees hier meer.

plastic health coalition

Instagram Facebook
© 2024 Tegengif