Mooi van binnen en van buiten


De feestdagen zijn een mooi moment om jezelf extra op te tutten en verwennen. Maar wat veel mensen niet beseffen is dat in veel cosmetica en verzorgingsproducten allerlei chemische stoffen zoals weekmakers (ftalaten) zitten. En dat is niet zo mooi. Want deze stoffen worden in verband gebracht met vruchtbaarheidsproblemen en verstoring van de hormoonhuishouding. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en alles wat je op je huid smeert komt uiteindelijk in je lichaam terecht.

Kies daarom liever voor biologische cosmetica en huidverzorging met bijvoorbeeld een ecolabel. In biologische cosmetica en huidverzorging zitten bijvoorbeeld geen parabenen, ftalaten, synthetische kleur- en geurstoffen, chemische stoffen, siliconen en PEG’s. En dit zijn allemaal stoffen die je ook liever niet in je lichaam wilt hebben.

Er zijn gelukkig steeds meer merken die geen schadelijke chemische stoffen gebruiken in hun producten.
Een aantal merken waar wij fan van zijn en die in vrij veel (online) winkels verkrijgbaar zijn:

  • Benecos
  • Dr. Hauschka
  • Lavera

Er zijn verschillende webshops die een uitgebreid aanbod hebben van natuurlijke/biologische cosmetica en huidverzorging. Hieronder noemen we er een aantal:


Ps
. ga je binnenkort nog naar Duitsland? Doe daar je inkopen! Daar vind je namelijk heel veel biologische merken. En nog mooier: cosmetica en huidverzorgingsproducten zijn daar een stuk goedkoper dan in Nederland. Dus combineer je tripje naar Weihnachtsmarkt met een bezoekje aan de drogist!

natuurlijke cosmetica

Instagram Facebook
Ā© 2024 Tegengif