Eerste resultaten onderzoek Tegengif tijdens Plastic Health Summit


Donderdag 3 oktober werden de eerste resultaten van het Tegengif onderzoek bekendgemaakt tijdens de Plastic Health Summit  in Amsterdam. Deze conferentie werd georganiseerd door de Plastic Soup Foundation in samenwerking met de Plastic Health Coalition.

Tegengif liet de urine van media persoonlijkheden testen door de Vrije Universiteit Amsterdam op toxische stoffen die uit plastic kunnen lekken. Deelnemers waren onder meer BBC presentatrice Liz Bonnin en Guardian journaliste Lucy Seagle. Bij Liz Bonnin werden verschillende stoffen gevonden die op de zeer zorgwekkende stoffenlijst van het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) staan. Deze stoffen zijn hormoonverstorend en kunnen  schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid. Liz Bonnin reageerde geschokt op haar uitslagen: “Het is beangstigend dat dit in mijn lichaam zit. Ik hoop dat dit helpt om de industrie en de politiek de goede kant op te bewegen. Laten we het van de daken schreeuwen.“

Annelies, voorzitter van Tegengif, vertelde ook aan Lucy Siegle haar uitslagen tijdens de conferentie. Deze worden op 24 oktober bekendgemaakt in een uitzending op de de Britse televisie en mogen we daarom nu nog niet bekend maken.

Instagram Facebook
© 2024 Tegengif